Uutiset

Tervetuloa valtakunnalisille aikuissosiaalityön päiville Helsinkiin 22.-23.1.2015

3.9.2014 10:00

Teemana: Kansalaisena kaupungissa ja ammattilaisena rakenteissa

 

Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät vievät osallistujat ruuhka-Suomen ilmiöiden äärelle. Metropolialueen ihmiset kohtaavat asunnottomuutta ja yksinäisyyttä, heiltä voi puuttua toimintamahdollisuuksia ja he voivat kokea olevansa eriarvoisia. Kaikki tämä voi periytyä myös sukupolvelta toiselle.

 

Toisaalta urbaani ympäristö tarjoaa elävää ja toimivaa yhteistyötä, yhteisöllisyyttä ja mahdollisuuksia matalalla kynnyksellä koota ihmisiä yhteisten asioiden äärelle. Esimerkkejä ovat sosiaalisen median mahdollistamat pientapahtumat, kaupunkiviljely ja aikapankkitoiminta. Nämä vaativat kuitenkin resursseja ja taitoja, joiden puute voi lisätä syrjäytymistä.

 

Puheenvuoroja päivällä

 

Aikapankki : Palvelujen yhteissuunnittelu: Asumissosiaalinen työ : Yhteisösosiaalityö : Ammattilaisen harkintavalta : Sosiaalityön arki 

 

Yöpajoja illalla

 

Yöpajoissa tutustumme porukalla turvaverkkoa paikkaaviin sekä uutta yhteisöllisyyttä luoviin toimintamalleihin eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Toimintaansa ja palvelujaan esittelevät mm. Asukastalo Kylämaja Espoossa, PRO-tukipiste Helsingissä ja Nicehearts Vantaalla.

 

Tutustu päivien nettisivustoon

 

Asiantuntijat

 

Puhujina mm. nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio, neuvotteleva virkamies Elina Palola,  Development Manager Philippe Granger, Professor in Social Work Tapio Salonen, professori Marketta Rajavaara, tutkija Riitta Granfelt ja kehitysjohtaja Olli Hietanen.

 

Järjestäjät

 

Päivien järjestäjiä ovat Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Socca, ruotsinkielinen sosiaalialan osaamiskeskus FSKC, pääkaupunkiseudun kunnat ja ammattikorkeakoulut sekä Helsingin yliopisto.

 

Ilmoittautuminen on alkanut

Ilmoittaudu ajoissa, sillä Yöpajoihin on rajallinen määrä paikkoja. Samoin majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin, koska Helsingissä on samaan aikaan Matkamessut. Aikuissosiaalityön päivien verkkosivuilla on tietoa majoituksesta.

 

Tulosta mainos kahvipöydälle tästä

 

Lisätietoja

 

Annikka Sinkkonen

Projektisihteeri

Socca
Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus

Postiosoite: PL 442, 00029 HUS
Käyntiosoite: Tukholmankatu 8 F, 6. Krs

00290 Helsinki
Gsm 050 375 0591