Opiskelijahaut 2016

Sosnetin yliopistoissa valmistellaan parhaillaan uusimuotoisen erikoissosiaalityöntekijän koulutuksen käynnistymistä. Kaikkien erikoisalojen opiskelijahaut toteutetaan vuoden 2016 aikana.

LISÄHAKU

Erikoissosiaalityöntekijän koulutukseen Kuntouttavan sosiaalityön erikoisalalla järjestetään lisähaku 21.12.2016-11.1.2017. Hakemuksen on oltava perillä 11.1. klo 15 mennessä Lapin yliopistossa. 

Haettavana on 3 opiskelupaikkaa Lapin yliopistoon. Opetus järjestetään vuorotellen Lapin, Tampereen ja Turun yliopistossa ja verkko-opetuksena. Kevään ensimmäinen lähiopetusjakso pidetään 9.-10.2.2017 Rovaniemellä. Lisätietoja (mm. hakuopas ja hakulomakkeet sekä opetussuunnitelma) Sosnetin verkkosivuilta.

Hakuajat

Keväälla toteutettiin haku Lapsi-, nuoriso- ja perhesosiaalityön ja Rakenteellisen sosiaalityön erikoisaloille. Hakuaika on päättynyt ja koulutukset ovat käynnistyneet. Lapsi-, nuoriso- ja perhesosiaalityön erikoisalalle valittiin 26 opiskelijaa Turun yliopistoon ja Rakenteellisen sosiaalityön erikoisalalle 20 opiskelijaa Jyväskylän yliopistoon.

Syksyllä toteutettiin haku Hyvinvointipalvelujen ja Kuntouttavan sosiaalityön erikoisaloille. Haku päättyi 2.11.2016. Yliopistot ovat tehneet opiskelijavalinnat, ja kaikkia hakijoita on tiedotettu haun tuloksista. Kuntouttavan sosiaalityön erikoisalalla järjestetään lisähaku, jossa on haettavana 3 opiskelupaikkaa Lapin yliopistoon. Lisähaku päättyy 11.1. klo 15. 

Opintomaksu

Koska uusi erikoistumiskoulutus vastaa keskeisesti työelämässä havaittuihin osaamistarpeisiin, ovat ne uuden erikoistumiskoulutuksen lainsäädännön hengen mukaisesti myös maksullisia.

Erikoissosiaalityöntekijän koulutuksen opintomaksu on 3500 euroa, johon opiskelija sitoutuu aloittaessaan koulutuksen. Opintomaksun voi maksaa 1–5 erässä (esim. puolivuosittain) koulutuksen kuluessa, ja se voidaan jakaa myös työnantajan ja opiskelijan kesken. Opintomaksun laskutuserien määrästä ja maksajatahosta tehdään sitova suunnitelma koulutuksen alkuvaiheessa.

Hakeminen

Erikoisalojen hakulomaakkeet sekä hakuopas, joka sisältää tärkeää tietoa hakemisesta, ovat tämän verkkosivun alasivuilla. Tutustu hakuoppaaseen huolella ennen hakulomakkeen täyttämistä. Hakulomakkeen postitusosoite löytyy hakuoppaasta.